Voeg je koptekst hier toe

Pedagogisch beleid

Wij dagen kinderen uit voor een optimale ontwikkeling

De wereld van het schoolgaande kind breidt zich enorm uit. In het basisonderwijs wordt een beroep gedaan op de verstandelijke ontwikkeling van een kind. Naast de school waaraan uw kind moet wennen, is er tevens vaak een buitenschoolse opvang waar kinderen na schooltijd verblijven. De Kinderkamer kiest voor een unieke eigen locatie en juist niet voor een buitenschoolse opvang locatie in een schoolgebouw … De Kinderkamer vindt het belangrijk dat na een schooldag uw kind zich heerlijk kan ontspannen en uit kan leven in een heel andere omgeving.

Speelrijk

Waar avontuur en gezelligheid samenkomen

De buitenschoolse opvang heeft bij De Kinderkamer een eigen stekje, net wat uitdagender, net wat stoerder, gewoon heel anders. Een plek waar we rekening houden met de jongste kinderen en de oudste kinderen van de buitenschoolse opvang.

De gezamenlijke activiteiten zijn van huiselijke aard: aan grote tafels op het plein bespreken we de schooldag en/of bijzonderheden met daarbij natuurlijk iets lekkers te eten en te drinken. Buiten deze momenten om kunnen de kinderen vrij spelen. De Kinderkamer geeft de kinderen de ruimte om zelfstandig een keuze te maken in het aanbod van verschillende activiteiten. Hierbij hebben zij de mogelijkheid om een keuze te maken uit diverse speelkamers welke om het plein liggen.

Soorten opvang

Bijna het hele jaar door een zorgeloze opvang

Voorschoolse opvang

Voorschoolse opvang is op doordeweekse dagen vanaf 06.45 uur totdat de school begint. Kinderen die voor 07.30 uur bij De Kinderkamer verblijven kunnen gezellig samen, in alle rust ontbijten.

Naschoolse opvang

Kinderen kunnen vijf dagen per week terecht voor de naschoolse opvang. Kinderen worden door de Kinderkamer opgehaald van school, dit kan zijn met onze eigen auto’s, te voet, met de bakfiets of taxi.

Opvang tijdens studiedagen

Heeft uw kind een studiedag? Dan kunt u bij de Kinderkamer informeren of de BSO die ochtend open is. Anders kijkt de Kinderkamer ook naar opvang mogelijkheden binnen de dagopvang. Vergeet deze niet tijdig aan te vragen via de Ouder-app, de studiedagen worden door de basisscholen bij de start van het schooljaar al aan u bekend gemaakt.

Vakantie opvang

Tijdens schoolvakanties is het BSO-Huis ook de gehele dag geopend. Belangrijk is dat kinderen echt het gevoel hebben dat het vakantie is. Daarom organiseren we in de vakantie naast de reguliere activiteiten, ook speciale activiteiten.

De kracht

De voordelen van ons pedagogisch beleid

Diverse activiteiten

Kinderen kunnen na school en in vakanties spelen, dansen, koken en meer, een kans voor unieke ervaringen.

Sociale interactie

Kinderen maken vrienden en ontwikkelen sociaal en emotioneel in het BSO-Huis.

Variatie en vrijheid

Elke dag brengt nieuwe avonturen, en kinderen hebben de vrijheid om te kiezen en te groeien.

Kennismaken

Kom ook eens spelen

Lijkt het uw kind ook leuk om na school en tijdens vakantiedagen in ons BSO-Huis te komen spelen? U bent altijd welkom voor een kennismaking. We begrijpen dat het belangrijk is dat u zich prettig voelt terwijl uw kind bij ons is. Daarom nodigen we u graag uit om vooraf kennis te maken met onze BSO-medewerker, andere kinderen en de omgeving.

Kinderdagverblijf

Over het kinderdagverblijf

Communicatie

Hygiëne

Veiligheid

Inrichting

Tarieven