Voeg je koptekst hier toe

Fijne omgeving

Wij dagen kinderen uit voor een optimale ontwikkeling

De Kinderkamer biedt kinderen een liefdevolle en stimulerende omgeving, waarin ze uitgedaagd worden om zich optimaal te ontwikkelen. We willen dat de kinderen zich bij ons gewaardeerd en geliefd voelen en voelen dat ze echt bij de groep horen. Uw kind leert soepel en positief omgaan met anderen: ouder, jonger en uit andere culturen. In onze groepen werken en spelen kinderen samen en lossen ze ook samen problemen en conflicten op. En als ze dat moeilijk vinden helpen onze pedagogisch medewerkers hier natuurlijk bij.

Doelstelling

Beleving en plezier staat centraal

Het uitgangspunt van de Kinderkamer is het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige kinderopvang waarin het spelenderwijs stimuleren van de algehele ontwikkeling van het kind centraal staat.

Daarbij streeft de Kinderkamer ernaar dat elk kind vrolijk binnen stapt en aan het eind van de dag weer vrolijk naar huis gaat. De belevingswereld van ieder kind is uniek en wordt aangemoedigd.

Communicatie

U en de Kinderkamer

Samen zorgen we voor uw kind. Een goed contact tussen ouders en groepsleiding is onmisbaar voor een plezierige opvang en begeleiding van kinderen. De Kinderkamer besteedt hier veel tijd en aandacht aan. Dat ziet u terug in de volgende momenten:

Dagelijks contact

Via een digitaal schriftje ontvangt de ouder memorabele momenten van de dag met leuke foto’s en verhaaltjes! Tijdens het brengen en halen van uw kind kunt u rustig met de medewerkers praten zodat wij op de hoogte zijn van hoe het thuis met jullie kindje gaat en de pedagogisch medewerkers vertellen u graag hoe de dag binnen de Kinderkamer is gegaan.

Zo blijft iedereen op de hoogte.

Het 15-minuten-gesprek

Twee keer per jaar nodigen we u uit voor een 15-minuten gesprek. Op een rustig moment in de avonduren heeft u dan de gelegenheid om met de mentor te spreken over de ontwikkeling van uw kind bij De Kinderkamer. Aan het einde van de opvangperiode ontvangen de ouders een overzicht van de volledige voortgang en ontwikkeling van hun kind gedurende de periode van de opvang.

Ouderbijeenkomst

De Kinderkamer organiseert ook ouderbijeenkomsten. De onderwerpen voor deze avond stemmen we zoveel mogelijk af op de wensen en vragen van de ouders en de groepsleiding.  

Nieuwsbrief

De Kinderkamer verstuurt maandelijks een mail in de vorm van een nieuwsbrief / mededeling / informatie naar de ouders. Hierin leest u meer over beleidsvoornemens, gebeurtenissen en kwaliteitszorg. 

Ouderpanel

De Kinderkamer vindt betrokkenheid van ouders van groot belang. Dit zorgt voor prettige en waardevolle gesprekken tussen ouders en kinderopvang.

Het Ouderpanel bestaat uit een aantal enthousiast betrokken ouders van kinderen die bij de Kinderkamer verblijven. Het Ouderpanel behartigt de belangen van alle ouders.

Lid worden van het Ouderpanel? Aanmelden kan via de mail: info@dekinderkamer.nl

Overdrachtsprotocol

Door een goede overdracht wordt de overgang van de kinderopvang naar de basisschool voor het kind versoepeld. Nadat de ouder de keuze heeft gemaakt voor een basisschool, kan de Kinderkamer benaderd worden voor een warme overdracht. Als vanzelfsprekend worden ouders hier altijd actief in betrokken.

Onze omgeving

Waar kinderen veilig en gezond zijn

Schone en gezonde kinderomgeving

De Kinderkamer vindt optimale hygiëne en gezondheid belangrijk. De ruimtes zijn schoon en goed geventileerd, met speciale aandacht voor natuurlijk lichtinval en binnen verlichting.

Comfortabele slaapvoorzieningen

Kinderen genieten van comfortabele slaapomstandigheden, met op iedere groep eigen slaapkamers en schone bedden. De Kinderkamer streeft ernaar om elk kind steeds in hetzelfde bedje te leggen.

Rookvrije generatie

We creëren een rookvrije en gezonde omgeving, zowel binnen als buiten. De Kinderkamer beschermt zo haar kinderen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken, van hun vroege jeugd tot volwassenheid.

Schone en gezonde kinderomgeving

De Kinderkamer vindt optimale hygiëne en gezondheid belangrijk. De ruimtes zijn schoon en goed geventileerd, met speciale aandacht voor natuurlijk lichtinval en binnen verlichting.

Comfortabele slaapvoorzieningen

Kinderen genieten van comfortabele slaapomstandigheden, met op iedere groep eigen slaapkamers en schone bedden. De Kinderkamer streeft ernaar om elk kind steeds in hetzelfde bedje te leggen.

Rookvrije generatie

We creëren een rookvrije en gezonde omgeving, zowel binnen als buiten. De Kinderkamer beschermt zo haar kinderen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken, van hun vroege jeugd tot volwassenheid.

Gezondheid

Hoe De Kinderkamer voor een gezonde omgeving zorgt

Binnen De Kinderkamer staan wij graag stil bij de verjaardagen van kinderen. Dit is een belangrijke dag voor een kind en de ouders en dit willen we dus ook goed vieren met de kinderen in de groep.

Wel vragen we nadrukkelijk aan ouders om de traktatie gezond te houden. Mocht er toch een "ongezonde" traktatie meegegeven worden aan een kind, dan is dat niet erg, maar zullen we na het uitdelen, deze traktatie mee naar huis geven aan de kinderen. Zo kunnen de ouders zelf bepalen of het kind en wanneer het kind deze traktatie mag hebben. De pedagogisch medewerkers binnen De Kinderkamer zullen ook alleen gezonde traktaties geven aan de kinderen met hun eigen verjaardagsfeestjes binnen de groep.

Ons voedingsbeleid is afgestemd op de richtlijnen van het voedingscentrum. Er wordt veel aandacht aan voeding besteed, afgestemd op de leeftijd van de kinderen.

De baby’s krijgen in overleg met de ouders de voeding die zij wensen. De Kinderkamer biedt Kruidvat voeding aan qua flesvoeding. Ouders mogen ook altijd eigen voeding meenemen.  

  • Ochtend: vers fruit(hap)
  • Lunch: boterhammen
  • 's Middags: cracker/maiswafel/ groenten (rauwkost)
  • Einde van de dag: soepstengel

Ook zullen wij kinderen stimuleren om voldoende te drinken. Als een kind 12 maanden is krijgt de ouder de keuze over te stappen op gewone melk of diksap, roosvicee ( erg verdund) of water. (Ouders mogen eventueel ook eigen opvolgmelk meenemen, mogen zij dit nog wensen). Naar mate kinderen ouder worden krijgen zij erg verdunde aanmaaklimonade.

Binnen De Kinderkamer bieden we, als extra service, vers bereide ontbijt- en avondmaaltijden aan. Ouders die voor 07.30 uur of tot 18.00 uur moeten werken kunnen gebruik maken van deze service.  De Kinderkamer brengt hier extra kosten voor in rekening.

De pedagogisch medewerkers zijn in het bezit van een certificaat van de cursus EHBO bij Baby’s en Kinderen. Ook is er op locatie een BHV team aanwezig.

We gaan zeer zorgvuldig om met ziektes en zijn erop gespitst vroegtijdig problemen te herkennen. Daarbij maken wij gebruik van de KIDDI-app welke ook voor ouders te downloaden is.

De voorbeelden hierboven zijn maar een greep uit de vele voorzorgsmaatregelen, regels en protocollen die de Kinderkamer hanteert met het oog op de veiligheid en gezondheid van de kinderen.

Deze voorzorgsmaatregelen, regels en protocollen worden samengevat in het beleidsplan Veiligheid en Gezondheid van de Kinderkamer.

Wilt u meer weten over bepaalde aspecten, dan vertellen we u daar graag over.

Navigatie

Meer weten over ons kinderdagverblijf?

Pedagogisch beleid

Thema's en activiteiten

Wennen

Veiligheid

Privacy

Ophalen

Toegangscontrole

Inrichting

Eigenschappen

Eigen tuin

Kinderdagverblijf

Over het kinderdagverblijf

Communicatie

Hygiëne

Veiligheid

Inrichting

Tarieven