Voeg je koptekst hier toe

Buitenschoolse opvang

Een liefdevolle omgeving

De Kinderkamer biedt kinderen een liefdevolle en stimulerende omgeving, waarin ze uitgedaagd worden om zich optimaal te ontwikkelen. We willen dat de kinderen zich bij ons gewaardeerd en geliefd voelen en voelen dat ze echt bij de groep horen. Uw kind leert soepel en positief omgaan met anderen zoals met kinderen die ouder zijn, jonger zijn en kinderen die uit andere culturen komen. In onze groepen werken en spelen kinderen samen en lossen ze ook samen problemen en conflicten op. En als ze dat moeilijk vinden helpen onze pedagogisch medewerkers hier natuurlijk bij.

Doelstelling

Een concept waar kinderen zich verder kunnen ontwikkelen

Als ouder van een kind wat naar de basisschool gaat, zult u zich wel eens afvragen of uw zoon of dochter niet wat te groot wordt voor kinderopvang. Uw kind kan de opvang ook zien als een ‘moetje’ en niet als een plek waar ze naar toe gaan om met leuke vrienden coole activiteiten te doen. Juist voor deze groep kinderen bedacht De Kinderkamer het BSO-Huis. Een concept waar kinderen zich verder kunnen ontwikkelen in een gezonde en tegelijkertijd uitdagende omgeving.

Communicatie

U en De Kinderkamer

Samen zorgen we voor uw kind. Een goed contact tussen ouders en groepsleiding is onmisbaar voor een plezierige opvang en begeleiding van kinderen. De Kinderkamer besteedt hier veel tijd en aandacht aan. Dat ziet u terug in de volgende momenten:

Voorschoolse opvang

Bij voorschoolse opvang brengt de ouder het schoolgaande kind naar De Kinderkamer. De ouder geeft eventuele bijzonderheden door aan de pedagogisch medewerker die de informatie zal overbrengen aan de leerkracht van school.

Dagelijks contact

Bij het ophalen van school zullen wij indien mogelijk de leerkracht vragen hoe de schooldag is verlopen, zodat we ouders hiervan op de hoogte kunnen stellen. Kinderen die ons BSO-Huis net bezoeken, kunnen natuurlijk altijd papa of mama laten weten dat zij veilig bij het BSO-Huis zijn aangekomen… een geruststellende gedachte voor elke ouder. 

‘s Avonds vindt de overdracht plaats tussen ouder en pedagogisch medewerker, maar uw kind zal u vast zelf ook vertellen hoe de dag is verlopen… we zijn benieuwd naar hun belevenissen.

Het 15-minuten-gesprek

Twee keer per jaar nodigen we u uit voor een 15-minuten gesprek. Op een rustig moment in de avonduren heeft u dan de gelegenheid om met de mentor te spreken over de ontwikkeling van uw kind bij De Kinderkamer. 

Ouderbijeenkomst

De Kinderkamer organiseert ook ouderbijeenkomsten. De onderwerpen voor deze avond stemmen we zoveel mogelijk af op de wensen en vragen van de ouders en de groepsleiding.  

Nieuwsbrief

De Kinderkamer verstuurt maandelijks een mail in de vorm van een nieuwsbrief / mededeling / informatie naar de ouders. Hierin leest u meer over beleidsvoornemens, gebeurtenissen en kwaliteitszorg. 

Ouderpanel

De Kinderkamer vindt betrokkenheid van ouders van groot belang. Dit zorgt voor prettige en waardevolle gesprekken tussen ouders en kinderopvang.

Het Ouderpanel bestaat uit een aantal enthousiast betrokken ouders van kinderen die bij de Kinderkamer verblijven. Het Ouderpanel behartigt de belangen van alle ouders.

Lid worden van het Ouderpanel? Aanmelden kan via de mail: info@dekinderkamer.nl

Gezondheid

Voorzorgsmaatregelen van De Kinderkamer

Dit is een greep uit de vele voorzorgsmaatregelen, regels en protocollen die De Kinderkamer hanteert met het oog op de gezondheid van de kinderen. Wilt u meer weten over bepaalde aspecten, dan vertellen we u daar graag over.

De omgeving waarin we de kinderen opvangen, is schoon en opgeruimd. Waar nodig zijn de ruimtes voorzien van luchttoevoerinstallaties. We houden rekening met de lichtinval en de sterkte van het kunstlicht. De knuffelbeesten staan allemaal op lijsten en worden om de week gewassen. Komt u De Kinderkamer bezoeken, dan krijgt u van ons overschoenen aan zodat u geen vuil van de straat mee naar binnen kunt nemen. Een groot deel van het leven van kinderen speelt zich immers af op de vloer.

De Kinderkamer besteedt veel aandacht aan voeding, afgestemd op de leeftijd van de kinderen.  De Kinderkamer heeft alle gangbare merken in huis. De oudere kindjes krijgen vers fruit in de ochtend en boterhammen tijdens de lunch. ’s Middags krijgen zij nog crackers, yoghurt met naar keuze allerlei gezonde opties zoals honing, havermout, lijnzaad, kaneel, fruit en dergelijke of een soepstengel te eten. 

Wanneer u tot 18.00 uur of later werkt kan uw kind samen met andere kinderen een warme maaltijd en een toetje eten.

De Kinderkamer brengt hier extra kosten voor in rekening.

Op vakantiedagen eten we tussen de middag met de kinderen. Meestal brood, maar soms gaan we ook met de kinderen aan de slag om een lekkere lunch te maken. Bijvoorbeeld zelf pizza’s maken of broodjes bakken.

Binnen De Kinderkamer staan wij graag stil bij de verjaardagen van kinderen. Dit is een belangrijke dag voor een kind en de ouders en dit willen we dus ook goed vieren met de kinderen in de groep.

Wel vragen we nadrukkelijk aan ouders om de traktatie gezond te houden. Mocht er toch een "ongezonde" traktatie meegegeven worden aan een kind, dan is dat niet erg, maar zullen we na het uitdelen, deze traktatie mee naar huis geven aan de kinderen. Zo kunnen de ouders zelf bepalen of het kind en wanneer het kind deze traktatie mag hebben. De pedagogisch medewerkers binnen De Kinderkamer zullen ook alleen gezonde traktaties geven aan de kinderen met hun eigen verjaardagsfeestjes binnen de groep.

De pedagogisch medewerkers zijn in het bezit van een certificaat van de cursus EHBO bij Baby’s en Kinderen. Ook is er op locatie een BHV team aanwezig.

We gaan zeer zorgvuldig om met ziektes en zijn erop gespitst vroegtijdig problemen te herkennen. Daarbij maken wij gebruik van de KIDDI-app welke ook voor ouders te downloaden is.

De voorbeelden hierboven zijn maar een greep uit de vele voorzorgsmaatregelen, regels en protocollen die de Kinderkamer hanteert met het oog op de veiligheid en gezondheid van de kinderen.

Deze voorzorgsmaatregelen, regels en protocollen worden samengevat in het beleidsplan Veiligheid en Gezondheid van de Kinderkamer.

Wilt u meer weten over bepaalde aspecten, dan vertellen we u daar graag over.

Navigatie

Meer weten over ons kinderdagverblijf?

Pedagogisch beleid

Soorten opvang

Kennismaken

Veiligheid

Ophalen

Toegangscontrole

Inrichting

Eigenschappen

Het BSO huis

Kinderdagverblijf

Over het kinderdagverblijf

Communicatie

Hygiëne

Veiligheid

Inrichting

Tarieven